Karmične blokade preteklih življenj iz vidika čaker

Včasih nam blokade preteklih življenj, kjer smo počeli marsikaj, bili marsikdo in s sabo v to življenje prinesli nerazrešene strahove, odločitve … , popolnoma zaprejo možnost izpolnitve potenciala, ki je v nas. Lahko je vpliv na eno samo področje, ali na več področjih, lahko pa tudi na celo življenje.

Vsaka čakra ima svoje področje, ki ga pokriva in blokada preteklih življenj lahko vpliva ne samo na naš um, naša čustva, temveč sčasoma začne vplivati tudi na fizično telo in na celotno splošno počutje. Blokad preteklih življenj je več, saj smo preživeli že marsikaj in bili marsikdo. Je pa običajno ena blokada iz preteklega življenja, ki je aktivna v sedanjosti in nosi največji vpliv na življenje. Zato se življenje spremeni na hitro, ko prepoznamo, ozavestimo in počistimo aktualno blokado preteklega življenja. Zato vam bodo dani odgovori po čakrah, da boste lažje razumeli, zakaj se vam je vse to dogajalo.

karma

S sprostitvijo blokade preteklih življenj na posamezni čakri, se okrepi pretok vaše Duše, vaše Višje energije k vam. To pomeni, da je podpora trajna in da je ne morejo zapreti manjše stvari. Več vaše energije vam je na voljo in z dihanjem, notranjo pozornostjo jo lahko negujete, se še bolj potapljate vanje.

Blokada iz preteklih življenj nam na kronski čakri povzroči občutek osamljenosti, brezizhodnosti, nesmiselnosti življenja in nam spodbuja občutke, da smo sami za vse, da nas nihče ne razume in nam ne pomaga.   Zaradi te blokade ne moremo sprejemati popolne podpore lastne Duše, lastnega Višjega Jaza in tudi ne podpore angelov, zato ni možnosti, da bi zaživeli polno in harmonično življenje glede na svoje potenciale.

Blokada preteklih življenj na čelni čakri kaže na to, da smo v enem ali več preteklih življenj posedovali velika znanja iz sveta energij in so bila takrat zlorabljena: lahko da smo jih sami zmanipulirali za nižje cilje osebnosti ali pa smo bili preveč zaupljive narave, pa jih je zlorabila okolica, vendar smo mi bili pri tem udeleženi. Posledice so vidne v tem življenju na način, da se močno bojimo vedeževalk in vseh globljih debat o energijah, hkrati pa nenehno srečujemo ljudi, ki se s tem ukvarjajo. Lahko pa so tudi takšne posledice, da sploh ne moremo prav zaživeti, ker nam spomini v čelni čakri ne dovolijo in bolj vegetiramo kot zares živimo. In kličemo angele in vse ostale energije na pomoč, ki pa je zaradi te blokade ne moremo sprejeti.  S sprejetjem in ozaveščanjem te blokade, se nam počasi vrne sposobnost videnja in nazaj pridejo znanja, talenti, ki smo jih že imeli. Z energijskim čiščenjem se ta postopek močno skrajša (v 2-3 dneh se to prečisti) in hitreje zaživimo na polno.

Blokada preteklih življenj na ažni ali tretjem očesu je zares najtežja, ne za odstraniti, temveč za živeti z njo, saj nam povzroča popolnoma popačene poglede na lastno življenje, na vpliv drugih na nas in nam lahko povzroča številne fobije, preganjavice in različne občutke, ki pa imajo vsi skupaj to, da se ne vidimo, občutimo in dojemamo realno in zato nikakor ne razumemo okolice, ki nam želi pomagati.  Po odstranitvi te blokade je potreben daljši čas za okrevanje, saj je pomembno, da človek začne bolj opazovati sam sebi v povezavi z okolico in tudi kakšen je, ko je sam.

Blokada preteklega življenja na grleni čakri povzroča težave v poslu, v intimnosti, v odnosih. Če je večja, bremeni vsa področja in tudi velik del fizičnega telesa, saj vse, kar ne izrečemo, pa bi izrekli, če ne bi bilo blokade, “pade” kot smet na naše telo (običajno v želodec, v predel solarnega pleksusa), kjer povzroča težave, saj telo samo ne more predelati teh bremen.
Blokada preteklih življenj povzroča težave tako v mislih kot v čustvih, saj je to predel, kjer se začne mentalni svet in blokade tu povzročajo privlačnost številnih energijskih smeti, ki se nalepijo na nas. Posledično imamo družbo, ki nas bremeni in ljudi, ki nas ne razumejo.
Čiščenje in zdravljenje te blokade pa je enostavno, saj človeka pri tem podprejo številni zdravilci, ki so na mentalu, kot tudi energije narave, ki pridejo skozi grleno čakro bolj do izraza.

karma

Blokada preteklih življenj na srčni čakri povzroča, da se počutimo kot ranjena žival, ki jo vsi napadajo. Naše srce je popolnoma izpostavljeno in običajno se branimo z razumom, sarkazmom, cinizmom in smo neprijetni za okolico. Če pa kdo vidi naše lepo srce, nas to popolnoma razgali in smo mu močno hvaležni, vendar se ga potem ali bojimo, ali pa želimo veliko časa biti z njim v družbi. Blokade na tem področju imajo običajno ljudje, ki nosijo v sebi globoko ljubezen do človeštva in tudi talente, kako s pomočjo lastnega srca pozdraviti druge. Če je to vaša blokada, potem imate v sebi moč zdravljenja srca, trpite pa zaradi blokade vsak dan znova, saj vas verjetno okolica manipulira, da pride do energije vašega srca. Odstranitev te blokade prinese veliko olajšanje in občutek povezanosti z Bogom.

Blokada preteklega življenja na solarnem pleksusu nam povzroča ogromno notranjega čustvovanja in ne-harmonijo v moči naše osebnosti. Ali smo pretirano gospodovalni ali premalo stabilni in vse skupaj nas odmika od namena našega življenja, saj se s solarnim pleksusom zapletamo v stvari, v odnose, ki nam samo hranijo to blokado preteklih življenj.
Bitka na tem nivoju nas odmakne od drugih, bolj pomembnih področij, glede na namen Duše in četudi smo zdravilci ali redno meditiramo, nas ta blokada odmika od nas samih v resnici.
Z odstranitvijo te blokade, se nam ne samo uredi fizično stanje in presnova, temveč se spontano začnemo sprejemati, postanemo zadovoljnejši, naša notranja moč postane usmerjena na našo pot in z okolico se povezujemo v plus.

Blokada preteklih življenj na vranici nam povzroči velike odvisnosti v odnosih, na vseh področjih, samo smo popolnoma prevzeti z energijo sprejemanja in dajanja z okolico. Nimamo svoje notranje moči, saj nam jo vsako mnenje iz okolice lahko spremeni. To se izjemno naporne blokade, saj se sploh ne zavedamo, da vse delamo zaradi drugih in da smo popolnoma pozabili, kako je, če nekaj naredimo ali občutimo samo zaradi sebe. FB močno podpira te blokade, saj imamo potrebno, da delimo svoje najintimnejše dogodke ali užitke ali sprehode… s prijatelji in FB to omogoča, kar nas še bolj odmakne od doživljanja samega sebe s sabo. Ta blokada povzroča, da potrebujemo potrditev, od drugih, šele takrat potem postanejo naše stvari zares vredne, ko jih dajo drugi svoj pomen.  Po drugi strani pa ta blokada povzroča tudi strah pred sodbami in obsodbami, zato je možno, da pa vas je strah povedati karkoli, objaviti karkoli, ker ste v preteklih življenjih že bili napadeni in vam je to pustilo posledice.  Blokada se z lahkoto odstrani, je pa potrebna samodisciplina pri ustvarjanju lastne notranje komunikacije

Blokada preteklih življenj na popku je močna blokada, ki lahko manipulira našo notranjo moč in naše reakcije na okolico. V popku je namreč naš cel svet moči, naš instinkt za preživetje in če smo s to močjo v preteklih življenjih manipulirali in škodovali drugim, nas je potem strah naše notranje moči. Običajno jo imajo ljudje, ki so močni navznoter in je ogromno energije še shranjene, navzven pa jim ta blokada povzroča, da se kažejo kot ranjene srne, žrtve, ki iščejo podporo, da bo nekdo pred njimi in da bodo potem na skrivaj lahko delali iz svoje moči.  Blokada se odstrani brez težav, vendar je osebnost potem na preizkušnji, da z zrelostjo in odraslostjo pristopi do svoje moči in okolice. Takrat je čas, da osebnost odraste.

Blokada preteklih življenj na spolni čakri kaže na zlorabo ali zanikanje spolne energije v preteklih življenjih in kot posledico nosimo v tem življenju ali pretirano skromnost, skrbnost in zaprtost spolne energije in vseh užitkov zase, ali pa na drugi strani pretiravamo s spolnostjo, lovimo partnerje samo iz občutka objestnosti in smo ponosni, da smo tako v stoku s sabo. V obeh primerih seksualna energije ni harmonizirana in takšni so potem naši odnosi in naš odnos do samega sebe.  Odstranitev te blokade nam popolnoma spremeni odnos do sebe in življenja, postajamo polni življenjske energije in zadovoljstva in kar naenkrat nam je življenje v užitek, ne glede na to, kaj zares počnemo ali ne-počnemo.

Blokada preteklih življenj na korenski čakri nas omika od naše realizacije in ne glede na to, koliko se trudimo, se nam projekti, želje in cilji ne realizirajo tako, kot smo se trudili in si zastavili. Kot da smo en meter nad zemljo. Prav tako imamo večje težave s finančnim stanjem in občutki depresije, saj si osebnost nikakor ne more spočiti, ker nima stika z zemljo. Ta blokada je posledica življenj, ko ste bili pretirano materialni, požrešni na denar in / ali skopuški do drugih. Zato je ta blokada velika Učiteljica Življenja.  Odstrani se z lahkoto in človek po 14 dneh začuti, kako je dobro biti na Zemlji.

karma

Blokada preteklih življenj na centru za pritisk: MENG MEIN – v predelu ledvic, kaže na velik pomen NOTRANJE MOČI za sedanje življenje. Pretekle blokade so namreč popolnoma zaprle notranjo moč, kar je možno, da se kaže že kot obolenje ledvic, saj je v ledvicah skrita naša osnovna notranja moč. Običajno se blokada kaže kot težave s starši (leva ledvica = notranja čustveno moč očeta in desna ledvica = notranja razumska moč mame). In glede na blokado na tem področju smo si kot Duša izbrali starše.
Blokada je nastala zaradi preteklih življenj, kjer smo zlorabljali svojo notranjo moč za želje nižje osebnosti in pozabili na svoje srce in svojo Dušo. Ko se blokada počisti, je običajno občutek, kot da je telo bilo močno pretepeno in da je komajda okrevalo po dolgi bolezni.


Avtor: Andreja Novak

Avtorica

  • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.