Bik (21.4 – 20.5)

Dnevno horoskop ozadje

Biki, na katere datume morate biti pazljivi? Pokličite zdaj 090 77 85, 090 54 64

poglejte si Horoskop napoved za Bika

Dnevni horoskop | Tedenski horoskop | Mesečni horoskop | Letni horoskop

2. zodiakalno znamenje

 • Vladar: Venera
 • Element: zemlja
 • Kvaliteta: fiksen
 • Barva: zelena, rjava
 • Značilnosti: trmoglavost, zvestoba, umetniška nadarjenost, čutnost, rad uživa v vsem, lenoba, je stabilen
 • Poklic: likovna umetnost, petje, ples, govorništvo

Bikov značaj je v osnovi veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Ima v sebi odločnost, stabilnost, vztrajnost, previdnost in pripravljenost na delo. Je nežen v naravi, a če se ga izzove, je uporen, trmast in samosvoj. Bik teži k praktičnosti in je po naravi počasen.

Je zanesljiv in ima obilo zdrave pameti, mu pa zmanjka prožnosti. Bik potrebuje mirne in ubrane odnose, saj je zanj čustvena stabilnost življenjskega pomena. Je neroden v izražanju. Dobra stran bika je trdna volja in neomajna zvestoba družini, slaba pa nagnjenost k posesivnosti.

Pomembna sta mu varnost in stabilnost, tveganju se izogiba. Trmasto se upira spremembam, zato včasih predolgo vztraja v preživetih vzorcih. Je ambiciozen in najbolj učinkovit, kadar je delo zanesljivo in zagotavlja reden dohodek. Ekonomska stabilnost in dobra hrana mu pomenita vse.

obesek bik

Horoskop bik – kristal roževec

Posebnost obeska: Obesek sprogramiramo posebej za vas ali obdarovanca.

Bik torba

Graciozna bikica – Torba za zvezde

Prikupna resnica o vsakem horoskopskem znamenju privabi nasmeh na obraz.

Karmični vidkih Bika

Če ste v tem življenju BIK, potem ste bili v preteklem življenju ŠKORPIJON, kar pomeni, da v svoji podzavesti še nosite težave preteklega življenja in vas preganjajo tudi takrat, ko je navidezno vse mirno. Prišli ste se učiti pomiritve s svetom, z življenjem in s sabo.

Sprostite se, vse je OK z vami, samo priznajte si, da so še druge realnosti, kjer ste bili vse drugo kot zgledni bik, ki se pase na travi in ne želi nikomur nič slabega. Če imate notranje bitke ali zatrto agresijo, se obvezno posvetite športu in konkretnim materialnim stvarem, saj samo na ta način preidete skozi breme preteklosti.

Ujemanje z drugimi znamenji

Devica, Kozorog, Ribi, Rak, Škorpijon in ribi

Znameniti biki

Janez Pavel II., Elizabeta II, Adolf Hitler, Karl Marx, Katarina Medičejska, Katarina II., Marija Terezija, Gary Cooper, Henry Fonda, Jack Nicholson, Barbra Streisand, Ella Fitzgerald, Johannes Brahms, William Shakespeare, Honoré de Balzac, Sigmund Freud, Emanuel Kant, Salvador Dali, Walter Gropius, Ivan Cankar, Zofka Kveder, Anton Janša, Srečko Brodar, Maks Fabiani, Janez Drnovšek, Nina Osenar, Maša Merc, Jure Košir, Andrej Miklavc, Zvezdana Mlakar, Tulio Furlanič, Helena Blagne, Zvone Šeruga.

Dom bika

Biki so pravi hišni mojstri, ali vsaj verjamejo, da so. So praktični in iznajdljivi, raje sami kaj naredijo ali popravijo, kot kupijo. Radi imajo tradicionalno življenje na vasi in z vrtom. Tudi v stanovanjih želijo pridih vrta in domačnosti. Imajo prirojen čut za estetiko in dobro prehrano, čemur prilagodijo svoj dom.

Ljubezen bika

Biki potrebujejo mir in harmonične odnose, zato je za njih partnerstvo zelo pomembno. Čustvena varnost in stabilnost je odvisna od tega, kako močno se jim partner lahko preda, saj so ljubosumne in predvsem posesivne narave.

Običajno se pozno poročijo, saj želijo pred tem pripraviti dobro ljubezensko gnezdo, ki bi ga naj partner idilično cenil in sodeloval pri njegovem ohranjanju.

Ujemanje z drugimi znamenji: Devica, Kozorog, Rak, Škorpijon in Ribi

Ali sta ljubezensko kompatibilna? Pokličite zdaj 090 77 85, 090 54 64

Denar bika

Biki verjamejo, da človek toliko velja, kolikor ima. Zato jim materialno obilje veliko pomeni in so za njega pripravljeni narediti marsikaj. Poskrbijo, da si lahko privoščijo karkoli si poželijo, pa čeprav potem raje varčujejo. Običajno znajo biki svoj denar oplemenititi in takrat so najsrečnejši.

Kariera bika

Samozavestno sodelovanje bikov, ki temelji na njihovi pridnosti, praktičnosti in premišljenosti, jih pripelje do dobrih rezultatov v službi in na splošno v poslu. Podjetju prinašajo denar in ugled, zato so zaželeli sodelavci, saj imajo dober nos za priložnosti.

Potrebujejo pa skrbno načrtovanje in trdno poslovno pot, da na dolgi rok uspejo. Če imajo svoje podjetje, mora le to podpirati njihove osebne interese, da jih veseli in so temu predani.

Slovenski pregovor za bika

“Počasi se daleč pride.” 

Biki v letu 2022

Bikom vlada Venera, planet ljubezni in harmonije, ki se z Jupitrom odlično razume in vam bo v dodatno podporo v odkrivanju strasti, harmonije v sebi in doma ter v ustvarjanju materialnih dobrin.

Okrepil bo vašo pravo naravo bika: vztrajnost, trmo, počasnost, hedonizem, ljubeznivost, pa tudi lenobnost. Okrepil bo tudi mentalno motivacijo, zato boste še bolj vztrajni pri iskanju ali vpeljevanju pravih rešitev.

Glede na to, v kateri dekadi ste rojeni, pa vas podpira še dodaten planet:

 • prva dekada – Venera
 • druga dekada – Merkur
 • tretja dekada – Saturn

Tako boste biki prve dekade pridobili v ljubezni v letu 2022, biki druge dekade sklenili dobre posle in se o vsem dobro pogovorili ter šli na številne izlete.

Biki tretje dekade pa boste največ naredili na opuščanju starih omejitev, prepovedi ter skorajda revolucionarno postavili svoje življenje na novo. Preverite, katere vaše pozitivne lastnosti si najbolj želite, da vam leto 2022 okrepi:

 • vzdržljivost
 • vztrajnost
 • sočutnost
 • delavnost
 • zadržanost
 • magnetičnost
 • dober spomin
 • sproščenost

In spremljajte, da vam skozi leto slučajno ne okrepi negativnih lastnosti, ki so bolj ali manj skrite v vas:

 • posesivnost
 • neupogljivost
 • dogmatičnost
 • trma
 • lenoba
 • sebičnost
 • neodpuščanje
 • zagrenjenost

S prehodom Sonca v znamenje bika, kar je lahko med 19.4. in 21.4., se odpre čas za nežno in mirno pomlad. Telo se umiri in lepota ter srce se počasi začneta prebujati. To je obdobje ljubezni, pa tudi bolj težjega dela ter zasluženega počitka. Ker gre ljubezen skozi želodec, se združi (lahko tudi prekomerno) uživanje v vseh lepotah in dobrotah.

V tem obdobju ste usmerjeni k iskanju notranjih kvalitet in smisla življenja. Razpoloženje je nihajoče in težje se prilagodite zadevam, ki vam niso po volji. Raje bi videli, da drugi sledijo vašim navodilom brez ugovarjanja.

Trma in počasnost je tipična za ta čas, zato učenje v tem obdobju ni optimalno, saj ni prave motivacije. A uspeh je vseeno mogoč, saj se okrepita vztrajnost in trma, ki lahko pripeljeta do želenega cilja. Čas ni primeren za reševanje globokih čustvenih zadev, saj so lahko reakcije premočne in preostre.

Izkoristite pa vse večjo moč narave in notranjo vztrajnost za okrepitev svojega fizičnega telesa. Tako boste čutnost in moč estetike tega obdobja dobro usmerili v svoj izgled in dobro počutje.

V tem času srednje pomladi je narava najlepša in najbogatejša ter vas podpira v lepoti in umiritvi na vseh področjih življenja. Cilji in smeri, ki ste jih začeli uresničevati v času Sonca v ovnu, se lahko sedaj dobro prizemljijo.

Author

IZBERITE ENERGIJSKI SIMBOL IN PREJMITE SPOROČILO ZASE

REŠITE KVIZ

This will close in 0 seconds