Moč Misli

Znotraj človekovih misli se nahaja načelo dvojnosti. Na eni strani lahko z njimi gradimo mostove k napredku ter razvoju na vseh področjih. Drug vidik pa lahko doprinese k negativnosti in spodbujanju težkih občutkov znotraj nas samih in v povezavi z drugimi ljudmi. Misli nam ponujajo zmožnost, da se osvobodimo okov preteklosti in ustvarimo nov svet razuma, ki bo deloval v najvišje dobro nas samih in okolice s katero se srečujemo.

Ljudje z uporabo svojih misli pogosto ustvarimo svoj svet, kjer držimo trdo zakoreninjene miselne vzorce in toga prepričanja, ki nas občasno peljejo k samoprevari. Ob tem se pojavlja vprašanja, zakaj ljudje, ker globoko v sebi se po večini zavedamo potrebe po tem, da se bolj odpremo odprtosti misli in upoštevanju bolj celostne slike razmišljanja, tega pogosteje ne naredimo? Odgovor je preprost, kar nas je strah. Globoko v nas je bolj ali manj zakoreninjen strah pred spremembami, ki nas občasno vrti v začaranem krogu nezmožnost odstopa iz naše miselne rutine.

Smiselno je težiti k temu, da se naše misli osvobodijo bremen vezi. Ko se odstranijo vezi preteklosti, vezi želj po varni coni udobja, vezi utapljanja v vlogi žrtve in vezi pesimizma, se pot v našo osebno miselno revolucijo lahko začne. Seveda se to ne izvede kar čez noč in ob tem običajno ne doživljamo občutkov nirvane ali zaznavanja hudega ugodja. To je običajno tek na dolge proge in sprint. V nadaljevanju sem na kratko povezala, zakaj pa se je ta tek na dolge proge ali projekt prevetritve naših misli v smer njihove pozitivne naravnanosti, kljub začetnim neugodnostim izjemno koristen.

baner_SKALAR

S tem, ko naredimo inventuro svojih miselnih vzorcev, neposredno sprejmemo vlogo odposlanca našega osebnega napredka in prevzamemo vajeti nad svojim življenjem. V kolikor zgolj vztrajamo pri naučenih ali privzgojenih mislih vzorcih, smo zgolj lutka lastnega uma, ki če ga ne uporabimo za koristna razmišljanja, odtava v polje miselne lenosti. Za negativne misli namreč ne potrebujemo nobenega posebnega truda, zgolj povzamemo stališče, kako je vse hudo, nepravično in kako majhna je naša vloga v procesu sprememb.

Črnogledost je nevarno polje in o tem sem se nedavno prepričala tudi sama. Zavedanje, koliko lažje je najti sto razlogov proti, kot nekaj razlogov za, pa je zame konkreten razlog, da se lotim sprememb. Pri tem je dobro ohranjati zavedanje, da dejansko nikoli nismo v povsem brezupni situaciji, ki bi nam onemogočala popravek ali nadgradnjo naših misli. Večina izmed nas je tekom življenja, že prebrodila globoko šolo izkušenj, ki so nas zaznamovale, a če se zazremo globoko vase, so nam te po večini tudi izjemno koristile.
V okviru naših miselnih vzorcev je zato pomembno dvoje, da se usmerimo v to, da spoznamo, kaj so nas pretekle izkušnje naučile in na njih gradimo miselne in čustvene vzorce, ki ohranjajo polje hvaležnosti, za vse kr smo se naučili. V okviru drugega segmenta, pa je pomembno zavedanje, da ko moč naših misli združimo s kvaliteto hvaležnosti, se naša pot v napredek, k Svetlobi lahko prične.

Kaj lahko torej naredimo, da spremenimo moč svojega miselnega ustroja in s tem moč naših misli? Večjo jasnost miselnega polja lahko dosežemo na več načinov. Prvi in najbrž temeljni način je, da si priznamo potrebo po spremembi. V kolikor smo v življenju nezadovoljni in stalno nekaj pogrešamo, potem nujnost spremembe ali sprememba ja ali ne, ne bi smela biti vprašljiva. Seveda je o tem mnogo lažje posploševati, kot v praksi realizirati, a če je nekaj težje, največkrat ravno to prinese večje pozitivne posledice.
Ob tem, ko nadvladamo upiranje spremembam, se odpre novo polje razširjanja naših vzorcev razmišljanja in s tem s tem pozitivne moči naših misli. Ko se usmerimo v odprtost našega uma, začnemo pridobivati nove informacije, ki kažejo, da je s tem, ko se odpremo novostim in bolj pozitivnemu obsegu razmišljanja vsekakor drugače, a ta drugačnost nosi skrajno pozitivno noto. Dovoljenje samemu sebi, da mislimo drugače, širše in z manj lastnimi omejitvami, je lahko izjemno osvobujoč proces.

Ljudje smo obdarjeni z darom razuma, usmerjenosti v razmišljanju, močjo samoopazovanja in nenazadnje s sposobnostjo, da razmišljamo o tem, kaj nam naše misli, ko so te naravnane negativno zares prinašajo in kako globok je njihov vpliv na dodano vrednost našega življenja.
Rek, da smo tisto, kar mislimo, se ne zdi tako daleč od resnice, sploh če ob upoštevamo, da vsaka misel nosi določeno energijo. Kar znotraj našega energijskega miselnega polja počnemo, ne odide kar nekam, ampak ostaja z nami in neposredno zaznamuje kvaliteto našega delovanja. Če o sebi mislimo, da smo superiorni, da znamo in vemo vse ali v kolikor smo v drugem polju skrajnosti, kjer nas obvladujejo misli brezupja ter nezaupanja vase, povsod vlada nevarnost, da je naše miselno polje preveč nejasno.
Že dolgo je znana povezava med miselnimi procesi, ki se navezujejo na segment naših čustev in naprej na splošno delovanje našega fizičnega telesa. S tem, ko razmišljamo negativno in se v nas porajajo občutki strahu, dvomov in nezaupanja, naše fizično telo čuti posledice v obliki bolečin na različnih mestih, pojava alergij, težav s črevesjem in želodcem in vsesplošni upad nivoja naše vitalne življenjske energije. Ta povezanost priča o tem, kolikšna je zares moč naših misli.

baner_SKALAR

Pogosto se zgodi, da o moči svojih misli začnemo razmišljati šele, ko se nam nekaj konkretnega zgodi, ko zbolimo ali ob tem, ko nas življenjski tok privede do večjih preizkušenj. Ob tem se je dobro zavedati, da nima smisla čakati tako dolgo, da obstaja najboljši čas za spremembe naših misli, najboljši čas, da se zavemo kako nas togost naših misli občasno dela hude težake ter nas oddaljuje od našega smisla življenja, ta čas je zdaj. Ne čez en teden, ne jutri in ne čez par ur – ZDAJ.

Ob tem dejansko večina ne potrebuje tone prebranih knjig za samopomoč. Prvi in sploh ne tako nepomemben korak je lahko, da se zavemo, koliko je življenje pravzaprav lepo in koliko razlogov za hvaležnost imamo ter da moč naših misli, daje moč, lepoto, blagostanje in napredek našemu življenju.

V kolikor pri spreminjanju svoje moči misli potrebujete pomoč, je izvedba Skalar Prana energijske terapije, lahko koristno orodje za aktivno spreminjanje življenja na bolje. S pomočjo omenjene energijske tehnike, med drugim, iz vašega mentalnega energijskega telesa odstranimo energijske parazite, strahove, vplive najrazličnejših sistemov, obremenilne vplive okolice in druge blokade, ki nas lahko ovirajo ter omejujejo v stopnji intenzivnosti spreminjanja moči pozitivne naravnanosti naših misli.
Vse dobro in veliko uspeha pri zvišanju stopnje moči lastnih misli usmerjenih v stik s Svetlobo vam želim,

Dušanka

Vir zapisa: v največji meri najboljši učitelj, lastne življenjske izkušnje :), v majhnem deležu pa podkrepljeno z dognanji avtorjev Walter Riso in Martin Weber.

Avtorica

  • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.