Moški in zodiakalna znamenja KOZOROG

Moški in zodiakalna znamenja KOZOROG (od 22. december do 20. januar)

MODRI VZTRAJNEŽ

Moški rojen v znamenju Kozoroga, je urejenega značaja, najraje pa sedi v kakšnem kotu ali pa parku na svoj način distanciran od družbe. Strog videz ga nekoliko postara in mu od nekdaj daje pridih modrosti in notranjega uvida. Plezanje po statusni lestvici pa je nekaj zelo pomembnega in to rad počne iz dneva v dan. Ko se enkrat odloči in zaljubi to potem nadgrajuje naprej in enodnevno avanture niso nekaj, kar bi odobraval. Pretirane hvale ne prenese, poleg tega mu nista blizu slava in blišč.

Občutek pa deje, da se celo svoje življenje mora dokazovati, kajti tako občuti ljubljenost in spoštovanje. Nikoli se ne bo rinil v ospredje in glasno razlagaj, kaj vse obvlada, ampak bo mirno počakal, da ga bodo drugi povprašali. Zdi se, da njegovo razmišljanje in ambicije temeljijo na zdravi samozavesti. Zelo pozitivno zanj pa je, da zna tudi v kakšni krizni situaciji in ko se razjezi ohraniti trezno glavo. To pa je velik plus in mnogo žensk meni, da so  ne čustveni, kajti svojih občutkov ne nosijo na dlani in vendarle so v sebi zelo nežni. Pravila si pišejo sami in oblikuje jih tudi poštenje. Na svoj način pa želijo spoštovanje, tega pa dobijo pod pogojem, da ustvarjajo. Pri njih nič ne gre na hitro, ampak lepo počasi, se pravi korak za korakom. Seveda pa z notranjo modrostjo in vztrajnostjo dosežejo veliko. Zdi se, da jih odgovornost spremlja celo življenja in da se dodobra sprostijo šele na starost. V čustvenem življenju so sprva precej plahi in zadržani. Tista prava čustva zadržujejo v sebi in zaradi tega potrebujejo, kar nekaj časa, da lahko ljubljeni osebi zaupajo. Poročijo pa se nekoliko bolj pozno in vedno iz ljubezni. Za ljubljeno osebo pa so pripravljeni narediti vse. Potrebujejo čas in težko prenesejo, da jih nekdo preganja, čeprav ljubijo varnost.

Praktični moški

banner-tadej

Po naravi so tradicionalni in prevelika odstopanja so jim tuja. Imajo pa svoja načela, prepričanja in navade, katere ponavadi ohranjajo do konca življenje. Nedvomno drži, da so spremembe sestavni del življenja, toda manj jih je bolje je in še te naredijo počasi. Toda to še ne pomeni, da nimajo razviti intelektualnega duha, kajti z informacijami so na tekočem. V začrtani vsakdan pa vnesejo samo tisto, kar jim je resnično blizu. Zanimivo pa je, da kuhajo po tradicionalnih receptih in da za nasvete vprašajo tudi svojo mamo. Nanjo so na takšen ali drugačen način navezani in ta vez se ohrani do konca. V osnovi spadajo med praktične moški, tako da se lahko lotijo tudi kakšnih opravil, kot je zamenjava žarnice, popravilo ročaja pri kuhinjskem loncu ipd. Zaradi vztrajnosti in potrpežljivosti pa bodo stvari narejene dobro. V primeru, da se želite spreti, skoraj ni povoda za to.  Ne moremo trditi, da ni romantičen, kajti če ste mu blizu, vas bo iz dneva v dan presenetil, med njegova darila sodijo praktične zadeve. Če boste prejeli šopek vrtnic, pa je to znak, da vam je na takšen način izpovedal ljubezen.

Legenda o starem vinu

Od časa do časa ga lahko zalotite, kako sedi in gleda v daljavo, to je čas – ko analizira dogodke iz svojega življenja in išče vzporednice. V svojih rezultatih pa vedno najde tudi moč in oporo, za naprej, za prihodnost. Večkrat bi lahko imeli občutek, da mu je pomembno, da je sam tisti, kateri odreja svoje plane. Poklicana ambicije pa so nekaj, kar dajejo občutek samozavesti in tu se trudi. Seveda pa celo svoje življenje na svoj način omejeno prekriva in si daje masko togega in hladnega videza. Mnogokrat je on tisti, ki je avtoriteta in če je oče, je do svojih otrok lahko zelo strog. Kajti znano je, da tisto, kar je osvojil za svoje bo zagovarjal in daleč od tega, da bi svoje principe spreminjal iz ure v uro.  Od njega se boste naučili in z njim je življenje lahko zelo prijetno, čeprav pa je vztrajnost nekaj, kar vam bo z njim postala rutina. Seveda pa ga trezna presoja spremlja povsod in z leti pridobiva na moči. Kajti od časa do časa dobite občutek, da je kot staro vino, bolj star je bolj kvaliteten. Ljudje z leti dobijo na notranji modrosti in oseba s katero ste se odločili prehoditi kos poti je zelo tradicionalno, toda nikoli vas ne bo pustila na cedilu. Vaša naloga pa je, da mu nudite iz dneva v dan varnost.

tadej-sink-astrolog

Tadej Šink

 horarni astrolog

 

 

 

 

Avtorica

  • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.