Podpora pri zaključku šole

Bliža se zaključek šolskega leta, kar je stresno tako za naše otroke kot tudi za starše. Starši predvsem ne zaupajo, skušajo pomagati, s tem pa dodatno obremenijo otroka, ki je že tako obremenjen in s tem še otežijo celo situacijo. Včasih se je ta pritisk staršev čutil predvsem v osnovni in srednji šoli, sedaj je prisoten še med študijem, ko bi morali starši otroke že spustiti in jim dovoliti da odrastejo, sprejmejo odgovornost zase, čeprav bi jih morali začeti »spuščati« že v srednji šoli.

LD-2

Vsi imamo podporo energij, da uspešno realiziramo svoje projekte in otroci znajo to vzeti naravno, dokler jim starši ¸in okolica s svojimi strahovi in negativnimi pričakovanji tega ne pokrijemo in to zapremo, lahko so tudi nalepke, ki smo jih dobili že v preteklosti, tega ne znam, to mi ne gre…. Da lahko podporo vzamemo moramo imeti poravnano držo, saj po našem stebru svetlobe ali notranjem kanalu pridejo energije ki nas podpirajo in prav tako po njem dobimo vse znanje, ki ga potrebujemo. Moramo pa biti za to pretočni, zato je potrebno, da pijemo dovolj tekočine, najboljša je voda, prav tako je pomembno da takrat ne uživamo preveč sladkarij in težke hrane, ki nas oteži in utrudi, zaradi česar smo težje zbrani in prej utrujeni, ter da globlje dihamo to se pravi s predpono in da pred učenjem izdihnemo stres, vdihnemo podporno energijo.

Zato že leta zapovrstjo uspešno pomagamo šolarjem, dijakom in študentom pri zaključevanju šole. Pošljete mi lahko sms na 6060:

PRANA sola + ime otroka ter njegove roj.podatke.

Tako se bo lahko bolj zbral, sprejel znanje in se na testih bolje spomnil, kar se je učil ali slišal kjerkoli.

Težava pri podajanju znanja je lahko, ker smo preveč razpršeni, nismo fokusirani, da se to popravi je koristna vaja s svečo, sedimo poravnano, pred seboj prižgemo svečo in nekaj minut zremo v njen plamen, nato oči zapremo in v mislih še vedno opazujemo plamen sveče, za to vajo je dovolj 10 minut pred učenjem, kar bo naš fokus okrepilo, za zbranost tik pred izpitom pa je koristno, da sklenemo blazinice prstov na dlaneh in jih stiskamo skupaj 21x zapored, to poveže levo in desno polovico možganov, okrepi pretok in smo bolj zbrani.

Zaradi strahu se nam lahko naredi cmok na področju grla in zopet, kljub temu, da znanje imamo le-tega ne moremo podati na pravi način ali pravočasno. Da naša grlena čakra deluje bolj pravilno, se ta blokada zmehča ali omili, si lahko na izpit oblečemo nekaj v sv. modri barvi, lahko je to majica, jopica ali šal okrog vratu, pred tem pa lahko doma delamo vajo, kjer vdihnemo na levi strani in hitro izdihnemo na desni 21x zapored, vajo izvajamo sede, ker se pretok močno poveča in se nam lahko zvrti. Tudi sicer skrbimo, da izražamo sebe in sproti komuniciramo, da je ta predel pretočen.

Če imamo pred izpitom tremo ali so strahovi tako močni, da vse pozabimo, moramo delati na tem, da krepimo našo samozavest, samozaupanje, stres pa sproščamo s športom, trebušnjaki, s tem, da si predstavljamo, da v našem trebuhu sije Sonce, hkrati pa iščemo pri nas tisti del, ki je v miru, se čim bolj pogosto povežemo z njim že med učenjem, da gre to hitro in tudi takrat, ko čutimo, da se nas panika že loteva, lahko si pomagamo z umirjenim dihanjem ali katerokoli drugo tehniko, ki nam odgovarja. Če na nas negativno vpliva okolica, je koristno, da si pred izpitom damo na popek obliž, ki nam pomaga, da smo bolj prisotni, v svoji moči, hkrati pa se vpliv okolice s tem zmanjša in nas ne zmoti več tako zelo.
Starši otroke najbolj podpremo s tem, da jim zaupamo, da bodo zmogli, da vidimo njihov potencial in jih pohvalimo, ko si to zaslužijo, vidimo v njih plus in jim ga tudi pokažemo. Če v mislih izrečemo še to podporo, naredimo vse, kar je v naši moči:

»Z VSO SVOJO ČISTO ENERGIJO PODPREM DELOVANJE ___________ (ime in priimek osebe), DA DELUJE V SVOJE NAJVIŠJE DOBRO, V NAJVIŠJE DOBRO VSEH VPLETENIH IN SPLOŠNO NAJVIŠJE DOBRO TUKAJ IN ZDAJ. HVALA V POLNI VERI« 

Seveda je še več negativnih vplivov pri podajanju znanja, tukaj sem naštela tiste najbolj pogoste, zaradi tega pa je koristna individualna terapija, saj energijsko pred izpitom prečistimo vse to, sploh negativne vplive okolice in strahove, da lahko otrok potem bolj neobremenjeno pokaže svoje znanje. V ta namen mi pošljite sms na 6060:

PRANA sola + ime ter roj.podatki otroka.

Avtorica

  • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.