PREMIKI V ZAVESTI – Svetloba in fizično telo.

Ko slabo počutje, bolečina in panika včasih vodijo v pravo spremembo – dolgoročno.

Najbolj pomembno: Vsako informacijo iz spleta ali članek ne vzemite kot nadomestilo zdravnika, lahko si pa pomagate določene stvari razložiti še z druge plati, če se res ovrže bolezen. Vse je namreč energija, kar je dokazano s področja kvantne fizike.

Že od leta 1987 so znanstveniki začeli zaznavati, da se frekvenca Zemlje dviga, zato se to dogaja tudi našem energijskem sistemu, saj vemo, da smo povezani z naravo, univerzumom.

Zapis spodaj govori o znakih, ki lahko po drugi strani pomenijo duhovno prebujanje. Ko se naše telo prilagaja na višji nivo frekvence, ki jo v večini poimenujemo višji jaz, svetloba tudi energija duše se prične določeni proces v telesu. Ko se telo in um čisti starih energij pravijo, da to včasih boli, je pa na dolgi rok, ko se »zdravljenje« zaključi to izjemnega pomena za telo, um in duha. Ko se proces zaključi in ko se naš energijski nivo okrepi, notranjost postane stabilna in mi hvaležni. Če se to vam dogaja in nikakor s pomočjo zdravniške pomoči ne morete ugotoviti kaj vam je, vam je  ta zapis lahko morda v »tolažbo«, da gre za predhodno fazo prebujanja zavesti.

Znanstveniki, ki se ukvarjajo z kvantno fiziko, so ugotovili, da na te znake spodaj vplivajo naslednji dejavniki:

 • Kundalini (Prebujanje speče energije).
 • Geomagnetna nevihta (Motnja zemljine magnetosfere, sončni veter).
 • Astrološka gibanja (Retrogradnost planetov,lunine mene, kometi, meteori…).
 • Globalni dogodki (Terorizem, katastrofe).
 • Naravne nesreče (Vremenski pojavi, tornado…).
 • Osebna nadgradnja – višja zavest.
 • Osebne spremembe, dogodki v našem življenju (Smrt, razveza, bolezen, sprememba okolja…).
 • Prilagajanje na višjo frekvenco energije (Transformacija, delo z energijami).

Vir: povz. po: Ashley, Spiritual Mentor, Healer, and Researcher at The Awakened State

Najbolj pogosti možni znaki, ko gre za premik, nadgradnjo ali spajanje telesa s svetlobo – višjo obliko energije.

1.Glavoboli: Ko se kronska čakra odpira, se to lahko kaže kot precej intenzivna izkušnja, ki je lahko boleča. Ta bolečina – glavobol je v začetku pogosta. V povprečju imajo več glavobolov ženske kot moški. Ker pride do večjega energijskega pretoka, ko se začnemo zavedati in odpritai svetlobi  lahko to spremeni tudi hormonsko ravnovesje. Epifizo in hipofizo je potrebno razširiti za sprejem zdravilne višje frekvence energije. Ta bolečina po nekih podatkih lahko traja več mesecev ali celo več let, odvisno na kateri stopnji rasti zavesti smo. Če zaznavate in čutite glavobole potem lahko prosite za pomoč svoj višji jaz in delate vaje kot jih priporočamo energijski terapevti, ki imamo znanje s tega področja.

Glavobole lahko odpravljamo  tudi z povezovanjem z višjim jazom na način, da dihamo v določenem ritmu, v miru: 6-3-6-3, 6 / vdih, 3 / zadržimo, 6 / izdih, 3 / zadržimo (naredimo 3 cikle, štejemo sekunde) vsak dan, lahko 3x na dan, tukaj se namreč aktivira in odpre pot navzgor, od koder prihaja svetloba in podpora za nas. Obvezno pa je pomembna TEKOČINA in GIBANJE V NARAVI!

 1. Simptomi podobni gripi: Precej pogost del procesa. Ti simptomi se lahko pojavijo od fizične reakcije na toksine, ki se sproščajo, ko se čakre večajo in širijo, kajti vse, kar je bilo ujeto v čakri se sprosti preko krvi. Prepričanja in vzorci razmišljanja so vtisnjena v zavest krvi in so toksična za fizično telo. Ker naš sistem včasih ne podpora nov način razmišljanja, vse to prispeva z zmedi. Pomagamo si lahko z raznimi zelišči, energijskimi kremami, terapijami, zdravo prehrano, ki čisti, meditacijo… Uživamo čim več vitamina C, vroče limone naj bi čistile telo.
 2. Slabost, težave z črevesjem, diareja: Precej pogosta reakcija fizičnega telesa, ko se začne odpirati solarni pleksus – trebušna čakra, saj se ob tem sproti veliko shranjenega strahu, dvoma, zamer in jeze. Karmične in družinske stvari pa se sproščajo tudi skozi vetrove. Kot pomoč je lahko, da si predel pleksusne čakre namažete z energijsko kremo, ki vsebuje sivko, kajti ta sprošča in pomaga predelovati prepričanja in strahove. Zraven lahko delate trebušnjake in predihavate celo telo.
 3. Bolečina v mišicah in sklepih: Tukaj pride do povečanja energije skozi fizično telo. Po mišicah in sklepih se lahko pojavijo blokade (ujete energije), največkrat so to energijski sistemi, ki nas držijo, da ne naredimo korakov naprej v življenju in ko pride naval nove sveže energije, lahko ta naval zaznavamo kot bolečino zgoraj omenjeno, ker se ujeta blokada sprošča. Pri tem si pomagamo, da zaprosimo za pomoč višji jaz, da nam olajša – zmanjša, odpravi bolečino. Se pravi sodelujemo s sabo. To se lahko uredi že v nekaj trenutkih, urah ali dneh.
 4. Depresija: Pojavi se ob večjih energijskih prehodih skozi naše telo, ker nova, sveža energija zbudi bolezni, viruse ali okužbe, ki so bile skrite v naših čakrah ter jih prežene na površje. Da bi odkrili vzrok zakaj pride do teh stanj moramo preučiti naše odločitve, ki so ustvarjale ali ustvarjajo našo realno življenje. Zelo pomembno je spremljanje svojega notranjega dialoga, ki je nekako soodgovorno. Na tak način se lahko ugotovi katera prepričanja, misli nas podpirajo in katera zavirajo, blokirajo in si naredimo plan.

Se pa poskušamo osredotočiti na pozitivne dogodke in tiste, ki nam v naše življenje vračajo veselje. Poiščemo strokovno pomoč. Strokovnjaka, ki se pogovarja, ki nas sliši. Ko sem raziskovala sem zasledila Barbko Špruk, ki predava o depresiji.

 1. Jok brez razloga, močni čustveni občutki ranljivosti: To se dogaja, ko se začnejo sproščati blokade tega ali preteklega življenja. Fizično telo močno čustveno reagira ob takšnih sprostitvah. Energija v tem primeru spodbuja, da opustite, se sprostite teh bremen preteklosti. Če želite to nadzorovati ali se temu upirati potem samo zavirate in zatirate in je potem še težje. Jok, stokanje je v tem primeru lahko sprostilna tehnika, ki jo lahko uporabite, ker je lahko dober proces očiščenja.
 2. Stiskanje in bolečina v predelu srca, oteženo dihanje: Te simptome lahko doživljate, ko se začne odpirati srčna čakra, kar pomeni, da je čakra začela prejemati večjo količino energije. Ti občutki so lahko zastrašujoči, boleči, ker ljudje največkrat pomislimo na srčni napad. Ta simptom je posledica širjenja energije, ki teče skozi solarni pleksus in srčno čakro (predel želodca in srca). Najboljša rešitev je, da začnete umirjeno dihate in uporabite sprostilne tehnike, ki jih poznate. Tesnoba in strah samo skrči energijo in prehod energije, kar povzroči potem še hujše reakcije fizičnega telesa. Ko se dviga srčna frekvenca so to »normalni« znaki tega procesa.
 3. Vročični oblivi in znojenje: Pogosto doživljajo tako moški kot ženske. Razlog je v tem, da se v telesu ustvari prehiter energijski pretok, to moti tudi hormonsko ravnovesje pri obeh spolih. Dogaja se, ko se telo prilagaja na višjo frekvenco zavedanja. Nekateri moški lahko to zaznavajo kot, da se na nekaterih predelih nabira maščoba, ženske lahko občutijo kot da rastejo prsi. To stanje pa ne traja dosti časa.
 4. Močna utrujenost: Jutranja borba z vstajanjem iz postelje je eden izmed simptomov povečanja zavedanja. To je povzročila energija, ki je začela prehajati skozi celotno duhovno telo. Vsaka oseba ima svoj čas, kdaj to mine. Lahko traja nekaj dni, nekaj mesecev ali nekaj let. V tem času pijte veliko tekočine. V vodo lahko damo tudi kristale, ki so programirani na način, da spodbujajo čiščenje in razstrupljajo ter energizirajo telo. Prehrana je pomembna, naj vsebuje več zelenjave, sploh popoldan. Ob večerih pa nič sladkorja in OH, da se lahko ponoči telo spočije.
 5. Hiperaktivnost – občutek kakor, da smo na obratih, da je energije preveč: Lahko, da greste zgodaj v posteljo potem pa ste čez nekaj časa ponovno zelo budni. To je posledica energije, ki se nabira okoli vas, ker jo telo ni sposobno shranjevati, ker je preobremenjeno/nepretočno. Pomembno v tem primeru bi bilo, da si vzamete čas in pustite telesu, da se spočije, da poskušate v miru kaj brati, poslušate meditacijo, da se proces zaključi, ne ostajati aktivni tudi ponoči. To lahko tudi znak, da se dogaja zdravljenje na vseh nivojih in telesih, eteričnem, astralnem, mentalnem in duhovnem nivoju.
 6. Povečanje telesne mase: Zelo pogosto. Telo se počuti napadeno in ustvari ščit, dodaja plasti zaščite, ki se kaže kot debelost. Če ste zdravilec je potrebno, da pijete dosti vode, da skreirate energijo, če ni dovolj vode v telesu pomeni, da bo telo nagnjeno k shranjevanju/stagnaciji. Je pa tudi rečeno, da telesna maščoba po drugi strani drži višjo vibracijo energije matere Zemlje, da je pomembna, ker ima višjo vibracijo, kar je to potrebno ali dobro za kanaliziraje energije in zdravljenje. Telesna maščoba torej vsebuje tudi ljubeč namen. Včasih so bile prave ženske tiste z oblinami. Pomembno je vzdrževanje zavesti, da postajamo močnejši od okolja, da se lahko začne usmerjanje energije.
 1. Izguba spomina, odmaknjenost, razpršenost: To je strašna izkušnja, saj se ne spomnite za včeraj kaj ste počeli. Tukaj se gre za preklop iz leve možganske funkcije na desno možgansko funkcioniranje. To je posledica, ko se dogaja aktivacija kot boj z višjo frekvenco energije (svetlobe), ki prihaja. O tem je težko govoriti, tudi če bi želeli, so lahko vaše besede popačene, zmedene. To mine.
 2. Preobčutljivost: Ko se odpirate in prejemate višjo frekvenco svetlobe je to obdobje, ko ste izjemno občutljivi na ljudi,hrup, svetlobo, vonj, okus, vse. To lahko vpliva na centralni živčni sistem in je lahko naporno to obvladovati. Svetujejo, da v tem času jemljete dosti B in C vitamina. Če ste alergični, potem poiščite naturopatsko pomoč.
 3. Če poči žarnica ali nagaja elektronika: Če se to zgodi, dogaja potem ste dosegli zelo visoko vibracijsko stopnjo in je verjetnost, da se je odprl kanal za zdravljenje ali kanal za dušo. To je posledica izjemno visoke energije. To lahko opišemo veliko voltov energije ki pride naenkrat skozi telo, ki temu ni kos in ko gre ta energija ven iz telesa, vpliva na elektronske naprave, te pa počijo.
 4. Reagirajo tudi Živali: Ker se tudi Živali zavedajo svoje in druge energije lahko opazimo, ali se nas izogibajo ali pa želijo biti v stiku z nami. Velikokrat pa Živali prevzemajo našo energijo nase in lahko zbolijo, zato je pomembno, da smo mi dobro v stiku s sabo in se čistimo, da ne pokasirajo živali.
 5. Sprememba pri prehranjevanju: Čim ste v stiku z višjimi vibracijami energije se lahko zgodi, da vam določena hrana ne paše več. To je največkrat meso, kava in čaj. Meso je še posebej gosta energija, ki je lahko težka in vpliva na energijo v našem telesu, še posebej če vsebuje veliko hormonov. Meso vsebuje tudi energijo žalosti, agresije in prestrašenosti ob koncu življenja. Če jeste meso je pomembno, da ste zato hvaležni in ga blagoslovite, se zahvalite. Včasih so jedli meso samo ob nedeljah in bili bolj hvaležni, da so ga lahko imeli na mizi, danes je to postala navada in manj cenjeno. Raziskujte.

Ostale telesne spremembe, občutki, čustva, bolečine:

 • Občasno kihanje in izcedek iz nosu, ki traja 24 ur.
 • Zvenenje v ušesih.
 • Občutek, da telo vibrira, še posebej ponoči.
 • Krči, bolečine.
 • Mravljinčenje v rokah, dlaneh, stopalih.
 • Sprememba krvi.
 • Težave z dihanjem.
 • Limfni sistem.
 • Sprememba na koži.
 • Utrujenost / izčrpanost pri manjših naporih.
 • Rast las in nohtov hitreje.

Mnogo ljudi čuti te simptome, mnogi naredijo paniko in poiščejo zdravniško pomoč, zdravniki pa ne najdejo vzroka. Ti simptomi so verjetni, če so resnično del tega o čemer članek piše in so zato lahko res začasni. Vseeno vedno preverite pri zdravniku! To ni napeljevanje, da ne obiščete zdravnika!

Nasvet, ki ga dajejo strokovnjaki je, da ne bijete boj ampak si pomagate z meditacijo, pogovori, zelišči… Pijte dovolj vode. Če vas tišči v srcu in so problem čustva uporabljajte baldrijan. Uporabljajte vse, kar poznate, da razstruplja, posvetujte se. Naredite si kopel s preslico, da sprostite mišice. Delajte vaje z dihanjem. Lahko se posvetujete z nekom, ki se ukvarja zdravljenjem čaker, da se prečistijo in se ustvari v telesu harmonija, kjer začne telo opravljati svojo funkcijo samozdravljenja. Tudi sama sem energijska terapevtka in vam lahko pri kakšnih simptomih pomagam. Vse afirmacije, dobre, prijazne besede lahko pobožajo vaše telo, da se sprosti, zato si lahko preberete kakšno knjigo od avtorice Louise L. Hay, kjer boste našli veliko odgovorov na vprašanja ter koristne afirmacije.

Lahko pa spremljate mojo fb stran pod imenom: Anja Praznik Energy Healing, kjer objavljam same s svetlobo podprte objave.

Prej, ko dvignemo vibracijo in začnemo dojemati, da se dogajajo velike spremembe v smeri duhovne rasti, prej bomo svobodni. Ta proces pa upravlja naš višji jaz, zato se povezujmo z njim.

Ti simptomi se razlikujejo od ljudi do ljudi. Vsak lahko ima svojo izkušnjo, ki pa je lahko podobna izkušnji od drugega.

Povz. simptomov predvsem po strani: http://gostica.com/spiritual-growth/dont-ignore-symptoms-energy-shifts/

anjaPripravila:

Anja Praznik

Skalarprano terapevtka z mnogimi drugimi znanji o čakrah.

Z ljubeznijo,

Lp

Avtorica

 • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.