Zadetek na lotu v natalni karti

V zadnjem času imam pri astrološkem svetovanju večkrat opravka z ljudmi, ki me sprašujejo, če bodo, in kdaj, zadeli na lotu. Verjetno temu botruje splošna finančna kriza in nekateri odmevni večji dobitki, predvsem na Eurojackpotu. V astrološki karti to ocenjujemo z znamenjem, vladarjem in planeti v 5. in 2. hiši, Venero, Jupitrom in točko sreče v 2.hiši ali v Biku. V praksi pa srečujem večkrat tudi razne druge pozicije, ki niso tipične za to, a se v določeni kombinaciji obnesejo.

banner-astro

Pred kratkim me je poklical Klemen ( ime je izmišljeno ), ki je vprašal, če bo dobil na lotu. Seveda sem iz dejstva, da je imel v 5. hiši (špekulacije, konjički, igre na srečo, interesi…) združena (konjunkcija) planeta Jupiter in Neptun v strelcu sklepala, da je temu tako, in še točko sreče je imel v 2. hiši ( finance-denar). Rekla sem mu, da bi lahko v življenju najmanj 3x zadel večjo vsoto denarja in nato je pritrdil, da je že 2x dobil na LOTU sedmico, tako da je skupaj zadel več kot 0,6 mio Evrov. Fasciniralo me je to, kako je bil fant samozavesten in siguren, da sploh ni bilo vprašanje ali bo, temveč kdaj bo zadel na lotu. Očitno so mu ti planeti zlezli pod kožo in s svojim razmišljanjem je možnosti za to samo še potenciral. Ko sva govorila o finančni situaciji, o kateri je spraševal, je izkazoval prepričanje, da ga bo sreča slej ko prej spet obiskala, kajti imel je že načrte za kaj bo potrošil denar. Večinoma naj bi z njim dokončal hišo oz. kupil tudi objekt na morju.( Vladar 5. hiše v Škorpijonu je Pluton, ki je na vrhu 4. hiše ). Ko sem pogledala tranzite in progresije ( trenutno gibanje planetov in odnos z natalnimi planeti ) sem mu tudi svetovala, v katerem obdobju naj še bolj intenzivneje igra. Nekaj se mu je obetalo že v bližnji prihodnosti ( tranzitni Jupiter v 2. hiši, progresirana.točka sreče v 9. hiši – naj igra tudi v tujini in progresiran. Pluton, vl.5.hiše še vedno blizu vrha 5. hiše – dobitki…).

Minilo je nekaj mesecev in Klemen me je ponovno poklical. Najprej se je pohvalil z novim zadetkom na lotu, ki mu je prinesel lep kupček denarja. Tudi sama sem bila vesela, tudi zato, ker imam skrite ambicije glede »denarja z neba« in me je vse skupaj zelo fasciniralo, ker sem začutila energijo denarja. Prav tako sem mnenja, da morajo biti poleg dobrih planetarnih konstelacij prisotni tudi entuziazem, želja, predvsem pa prepričanje, da si denar zaslužimo, da je blaginja vsepovsod okrog nas in da ni potrebno blazno veliko naporov, da bi to dosegli. Če nimamo močnih energetskih planetov ali znamenj na teh področjih, je težko pričakovati dobitek. Zakon privlačnosti pravi, da moramo vizualizirati tak dogodek, predvsem pa se moramo osredotočiti na cilj ( hiša, študij, avto…) za kar bomo potrebovali denar in ne na denar sam. Potem se lahko denar od nekod pojavi. V astrološki karti se tudi vidi, kakšne cilje oz. namen bi morali imeti v zvezi s porabo dobitka na lotu, kajti če mi pričakujemo in si želimo samo denar sam po sebi, je to težje uresničljivo kot pa, če si nekaj res močno že dolgo želimo iz srca.

Pri dobitkih na srečo je zelo pomembno tudi, kaj srečneži naredijo z denarjem. O tem govorijo drugi kazalci v horoskopu. V našem primeru je Klemen stal trdno na tleh. Do tega denarja se je, kljub svoji mladosti obnašal podjetno in odgovorno, kot če bi najel kredit. Seveda se je pohvalil tudi, da so si večkrat privoščili »poštene« počitnice. In imelo me je, da bi bila na njegovem mestu.

Torej so planeti sreče in obilja , kot npr. Jupiter in Venera, v pravih astroloških hišah zelo pomembni pri tem ali nas bo doletela sreča v življenju na materialni ravni. Pri tem lahko točka sreče pokaže tudi druga življenjska področja, ki nas lahko osrečujejo. Npr. nekdo ki ima točko sreče v Biku v 1. hiši bo srečen, kadar bo več pozornosti usmeril nase, se redno ukvarjal sam s seboj in si tudi večkrat kaj privoščil brez slabe vesti. Pa smo zopet pri denarju.

Če je kombinacija omenjenih dveh planetov z npr. Uranom, ki prinaša nepričakovane dogodke ali Neptunom, ki lahko vse še potencira, v plodnih znamenjih Strelca, Bika, Škorpijona ali celo Rib, je možnost dobitka veliko večja kot sicer in celo večkratnega. To se je pri Klemnu tudi potrdilo.

ALI IMATE TUDI VI V NATALNI ASTROLOŠKI KARTI IZPOLNJENE POGOJE ZA DOBITEK V IGRAH NA SREČO ?

Astrologinja Aleksandra

Avtorica

  • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.