Zdravilna energija dreves

Drevesa pogosto jemljemo, kot samoumevni sestavni del naravnega okolja. Pa je temu res tako? Nudenje sence ob vročih dnevih, proizvajanje kisika, uporaba za namene kurjave, to so velikokrat najpogostejši dejavniki, na katere se ljudje ob omembi dreves spomnimo. Vendar pa so drevesa mnogo več, kot zgolj to. Na ravni energij, so drevesa odlični pomočniki za dvig ravni življenjske energije in na posameznika vplivajo še preko vrste drugih zdravilnih učinkov.

drevo 2
Vsako drevo ima podobno, kot vsako živo bitje, svoje energijsko polje delovanja. Ker drevesa ne doživljajo tolikšnih nihanj in sprememb, kot človek, nosijo stalnejši vzorec delovanja svojega energijskega polja. Kadar vstopimo v energijsko polje drevesa, se naše lastno energijsko polje odzove in prilagodi njegovemu. Energijske informacija posameznega drevesa, zato niso nekaj, kar drevesu odvzamemo, ampak kar pridobimo, ko se uspemo uskladiti z energijsko vibracijo izbranega telesa.
Vaja, ki nam pomaga pri občutenju energijskega polja drevesa.

Navodila za vajo: Izberemo drevo, ki nas pritegne, običajno tistega, kjer obstaja spontani privlak. Objemimo deblo drevesa, se notranje mirimo in nato položimo obe naše dlani na samo deblo, na način da so dlani obrnjene proti deblu in se tesno dotikajo debla. Počasi zapremo oči in zgolj sproščeno čutimo kakšna energijska vibracija se širi, iz naših dlani v jedro našega telesa. Opazujemo ali nam stik dlani z deblom povzroča mravljinčenje, drhtenje ali kakršenkoli drug občutek. V nadaljevanju opazujemo, kako energijska vibracija drevesa vpliva na različne dele našega telesa, kje je čutiti občutke sproščenosti, olajšanja, večjega pretoka energij, ipd. Večkrat, kot bomo vajo ponovili, širše bo naše zaznavanj, kako določeno drevo s svojim energijskim poljem, vpliva na nas in naše počutje.

drevo 3Energijsko polje različnih dreves, se med sabo razlikuje. Najbolje je, če si vzamemo čas in samo raziskujemo, kako energija določenega drevesa na nas vpliva. V kolikor pa vas vsakdanji stres in napetost odmikata od možnosti, da bi lahko sami zaznavali energijske vibracije dreves, vam v nadaljevanju predstavljamo značilnosti nekaterih drevesnih vrst.


sms-ikonicaZa skalar prana terapijo pošljite sms s ključno besedo:
SKALAR presledek
(dopišite vaše vprašanje) na 6060.
Primer vprašanja: 
SKALAR Prosila bi skalarno terapijo zase, veckrat imam glavobole in ob vecerih me bolijo noge.
Cena odgovora je 4,49 eur. Odgovor vsebuje do 700 znakov.

PayPal-ikonicaNOVO!
Sedaj lahko pridete do terapije tudi preko maila!
Primer vprašanja: Imam neprestane glavobole, sem nervozna, slabo spim, prosim za terapijo. Hvala Cvetka.
Cena Svetovanja je 3,40 eur. Odgovor dobite v ok. 700 znakih.

 

Breza
V kolikor se zadržujemo v bližini breze, smo stopili v območje napolnjeno z mirom, kjer vlada odsotnost potrebe po boju in je poudarjena potreba po skladnosti ter miru. Z energijskega vidika, je stik z brezo priporočljiv, ko potrebujemo odložitev bremen preteklosti in sprejemanje darov sedanjosti, ki jih občasno v tendenci po skrbeh ter napetostih prezremo. Brezina energija nosi kvaliteto spravljivosti, zato je smiselno, da njeno bližino poiščite, ko boste potrebovali več harmonije v odnosih.
Bukev
Kadar vas obdajajo občutki nemoči, pomanjkanje zaupanja vase in ste močno podvrženi stresu, vam bo koristil stik z bukvijo. Energija bukve daje jasno in neomahujoče razmišljanje, krepi harmonijo v čustvih in na področju solarnega pleksusa, veča polnost dostopa do naše notranje moči. Bukev bo prava izbira tudi, ko potrebujete sprejeti pomembno odločitev ali se osvoboditi od bremen različnih strahov. V kolikor imate otroke, ki so neko bolj plahi in bi jim koristilo malo več odločnosti, jih peljite v gozd in jim predstavite to izjemo drevo.

Jelka
Vsak od nas kdaj pride v obdobje, kjer se počuti nekoliko ujet, brez možnosti napredka. Takrat je priporočljivo, da v naravi poiščite jelko. Izjemen doprinos k večji energijski pretočnosti teles in pomoč pri nadvladi različnih ovir, sta glavni prednosti, ki jih energija jelke prinaša. Na nivoju fizičnega zdravja, globoko dihanje v bližini jelke, olajša tok dihanja in revitalizira delovanje pljuč. Z vplivom na predel solarnega pleksusa, jelka sprošča naš center moči in ga usmerja v višjo stopnjo podpornega delovanja za vsa področja našega življenja.

Bor
Svetlost in vitalnost sta glavni kvaliteti, ki jih energija bora prinaša v naše življenje. Kadar se nam moč naših ovir in težav zdi izjemna in nas zapira v sivino, energija bora prinese luč upanja in usmerjenosti v napredek. Bor pomaga, da opazimo Svetlobo in okrepimo svoj Svetlobni potencial. Sočasno je njegova pomoč dobrodošla, ko želimo vzpostaviti jasnejši pogled nase in na okolico. Na predelu srčne čakre, borova energije prinese občutke radosti in veselja do življenja. Omogoča večjo ppolnost dostopa do življenjske moči.

Oreh
Energija oreha nas spodbuja, da razvijamo občutek samostojnosti in odgovornosti. Videti se, kot v resnici smo, ustvarja občutke notranje svobode, ki omogoča pot k višji kvaliteti življenja. Orehove energije nas vrnejo v stvarni svet in so zato v pomoč, kadar smo neodločni in nimamo dobrega pregleda nad položajem. Odmikanje od stvarnosti se na ravni fizičnega telesa pokaže z nepravilnostmi dihal ali srca, zato uporaba orehovih energij najbolj koristi ravno tem organom.

Pušpan
Pušpanovo energijo je priporočljivo poiskati kadar potrebujemo osvoboditev od bremen preteklosti. Nerazrešene prejšnje izkušnje se na fizičnem telesu pogosto izražajo v obliki astme, različnih ekcemov in prebavnih motenj. Na ravni grlene čakre, stik s pušpanovo energijo omogoči, da ne zatajujemo lastnih čustev in misli ter celovito izražamo notranjo resnico. V okviru solarnega pleksusa potencial pušpanove energije ponuja osvoboditev tudi najglobljih strahov.

Šipek
Glavna kvaliteta šipkove energije, je spodbujanje k samoizražanju in večji odprtosti ter harmoniji v medosebnih odnosih. Na ravni čaker, šipkova energija sprošča vranično čakro in omogoča, da smo manj dojemljivi za obremenitve okolice. V okviru srčne čakre, pa šipkova energija spodbuja, da smo bolj odprti za dajanje in sprejemanje ljubezni ter nadvlado čustvenih bremen preteklosti. Globlje dihanje v bližini šipka sprošča dihalni sistem in sočasno pozitivno vpliva na delovanje imunskega sistema.


sms-ikonicaZa skalar prana terapijo pošljite sms s ključno besedo:
SKALAR presledek
(dopišite vaše vprašanje) na 6060.
Primer vprašanja: 
SKALAR Prosila bi skalarno terapijo zase, veckrat imam glavobole in ob vecerih me bolijo noge.
Cena odgovora je 4,49 eur. Odgovor vsebuje do 700 znakov.

PayPal-ikonicaNOVO!
Sedaj lahko pridete do terapije tudi preko maila!
Primer vprašanja: Imam neprestane glavobole, sem nervozna, slabo spim, prosim za terapijo. Hvala Cvetka.
Cena Svetovanja je 3,40 eur. Odgovor dobite v ok. 700 znakih.

Glog
Kadar potrebujete polno prisotnost v sedanjem trenutku in visoko stopnjo osredotočenosti, je energija gloga prava izbira. Glog nosi energijo uravnavanja in pozitivno vpliva na delovanje ažne čakre. Če čutimo, da nas v življenju vleče v različne smeri, bo njegova energija pomagala, da okrepimo fokus in zbranost v svojem delovanju. V okviru srčne čakre, energija gloga omogoča, celovitejše čutenje ljubezni do sebe, ki je osnova za doseganje višjih nivojev osebnega zadovoljstva in izpopolnitve.

Relika
Relikina energija koristi vedno, kadar moramo po obdobju sprememb začeti znova. Na tej osnovi ponuja možnost bolj učinkovitega udejanja novih vzorcev delovanja. Na nivoju čelne čakre, energija tega drevesa omogoča pridobitev nove, širše perspektive. V okviru solarnega pleksusa, pa omogoča, da celoviteje vzpostavimo polje notranje harmonije. Posebna dodana vrednost relikine energije je, nudenje opore po smrti bližnjega. Potencial njene energije osvobaja in olajša čas žalovanja.

Za vas pripravila: Dušanka (SKALAR 6060)

Uporabljeni viri: Energija dreves, Bouchardon Patrice
Drevesa, Johnson Owen

Avtorica

  • Andreja Novak je priznana energijska raziskovalka, astrologinja, terapevtka in avtorica učinkovitih energijske tehnik in delavnic. Kako se udeležiti njenih delavnic in meditacij si lahko pogledate na njeni strani andrejanovak.si, lahko pa jo pokličete preko telefona, več o tem si poglejte na spletni strani Merkaba.si.